Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2837 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Mnie tam meczet nie przeszkadza...
Nawet jak Imam będzie co godzinę wył z wieży...
To i tak będzie to pewniej dużo cichsze niż bicie w dzwony w sobotę i niedzielę o 7:00 rano ...
Mieszkałem Dwa lata , w pobliżu kościoła w Kędzierzynie K. i naprawdę , nieraz miałem myśli gorsze niż nie jeden morderca , w kierunku tego , kto te dzwony uruchamiał... .
Najważniejsze aby ze swoją religią nie byli gorsi od K.K.K.
Resztę idzie przeżyć ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
Niech islam zostanie tam gdzie ich miejsce..Europa to europa..islamisci potrafia swietnie mydlic oczy chrzescijanom..kiedys bylo podobnie..chrzescijanie jako religia to sama dobroc..
Jestesmy w szachu - jeśli oni rzucają kamieniami to mają powody..tlumaczenie..bo są niezasymilowani albo podobne wykrety...
Pies po nich nie przyjdzie bo się boi..czego?? bo zaraz human rights i inne organizacje podniosą rwetes.. a wtedy bedziemy politycznie skończeni..
A jak Ty rzucisz w kogos kamieniem???Paly,proces..itd.itp...
Najwiekszy problem wg. mnie jest w samorozumieniu tego czym jest dla nas islam.
Jak ktos napisal "ISLAM to nie tylko doktryna i kult, ale również prawo, struktura państwowości, polityka, kultura, działalność gospodarcza.."
Ma ktos "jaja" zeby z TYM walczyc???..sorry ale nie JA..nie chce i nie musze..
Inny Swiat..inni ludzie..inna polityka..religia i rozumienie..
Jak sa..niech beda..tam gdzie sa..

ps.znalazlem artykul o wypowiedzi Kadafiego..
"Przywódca Libanu Muammar Kadafi wezwał do dżihadu przeciwko Szwajcarii. Święta wojna ma być prowadzona z użyciem wszelkich metod, ponieważ ten niewierny kraj niszczy meczety – oznajmił.

- Każdy muzułmanin w jakiejkolwiek części świata, który współpracuje ze Szwajcarią, jest odstępcą, przeciwnikiem Mahometa, Boga i Koranu – mówił Kadafi podczas uroczystości z okazji urodzin Proroka w położonym na wschodzie Libii mieście Bengazi. Biorą w nich udział przedstawiciele wielu krajów muzułmańskich.

Według niego wojna z niewiernymi może być prowadzona wszelkimi metodami. – Masy muzułmanów muszą wyjść na wszystkie lotniska w krajach muzułmańskich i nie dopuścić do lądowania szwajcarskich samolotów, do wszystkich portów, by nie cumowały tam szwajcarskie statki, sprawdzić wszystkie sklepy i stragany, aby nie sprzedawano tam szwajcarskich towarów – apelował.

Czy Szwajcaria nie jest przypadkiem suwerennym państwem i sama nie może decydować o tym co się będzie tam znajdować, a co nie? Tępienie chrześcijan w krajach arabskich jest powszechną taktyką, natomiast muzułmanie muszą być wszędzie akceptowani?"

No comment...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Mattias Anelsson
(Matti127)
Początkujący
gabriel napisał:
Mnie tam meczet nie przeszkadza...
Nawet jak Imam będzie co godzinę wył z wieży...
To i tak będzie to pewniej dużo cichsze niż bicie w dzwony w sobotę i niedzielę o 7:00 rano ...
Mieszkałem Dwa lata , w pobliżu kościoła w Kędzierzynie K. i naprawdę , nieraz miałem myśli gorsze niż nie jeden morderca , w kierunku tego , kto te dzwony uruchamiał... .
Najważniejsze aby ze swoją religią nie byli gorsi od K.K.K.
Resztę idzie przeżyć ....

Widzisz gabriel moim zdaniem to nie jest tylko to ze imam wyjdzie i bendzie wyl.Dlaczego on ma wyc z wierzy w moim kraju a my jako polacy w jego kraju jak bysmy wyszli i mieli krzyze na szyji to bysmy zostali barbarzynisko zamordowani.Nie dosyc ze tu sie znosza i jeszcze swoie rzady wprowadzaja jakim prawem???

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Matti127 napisał:...Widzisz gabriel moim zdaniem to nie jest tylko to ze imam wyjdzie i bendzie wyl.Dlaczego on ma wyc z wierzy w moim kraju a my jako polacy w jego kraju jak bysmy wyszli i mieli krzyze na szyji to bysmy zostali barbarzynisko zamordowani.Nie dosyc ze tu sie znosza i jeszcze swoie rzady wprowadzaja jakim prawem???
A jakim prawem "Matti127"... Katoliccy Księża jako najeźdźcy .. wymordowali ludy Peru i Meksyku...oraz Indian Ameryki Północnej...Jakim prawem...?
A czy Ty "Matti 127" wiesz , że ...MONSTRANCJA oraz cała ceremonia z tym związana została bestialsko zabrana INKOM i pierwotnie jest to WIZERUNEK BOGA SŁOŃCA.... i do dzisiaj nic z tej ceremonii nie zostało zmienione poza nazwą samego BOGA...!!! .
A komunia św. i opłatek to również oddanie czci Słońcu ... Ksiądz tak samo dzieli krążek opłatka komunijnego podczas przemienienia na trzy części jak Kapłani INKÓW 3000lat przed Chrystusem ...
Tamte Ludy też miały swoją cywilizację , życie zwyczaje ....
Przecież dobrze wiesz ,że w Szwecji do dzisiaj czci się nieoficjalnie dużo bogów przedchrześcijańskich... ...
Dlaczego Katolicy narzucili Swojego Boga ...? .
Muślimy nie robią nic innego ponad to co już robił K.K .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hehe.. Dzis to nawet pojecie 'relikwia' ma kompletnie inne znaczenie:

wiadomosci.onet.pl/2699,2163021,zakonnic...arzenie_lokalne.html

..ot nieupolityczniona religia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Tak ten temat już był.
A jak się ma wola narodu do konstytucji?.Kto ma wpływ na zapisane artykuły w Konstytucji??.Ile osób które mają wpływ na tworzenie konstytucji ma powiązania z muslimami???.
Na szczęście dla Polski myślę że jesteśmy jeszcze bezpieczni od Islamu.Jako nie liczni w europie.Finlandia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Pissprat napisał:
Tak ten temat już był.
A jak się ma wola narodu do konstytucji?.Kto ma wpływ na zapisane artykuły w Konstytucji??.Ile osób które mają wpływ na tworzenie konstytucji ma powiązania z muslimami???.
Na szczęście dla Polski myślę że jesteśmy jeszcze bezpieczni od Islamu.Jako nie liczni w europie.Finlandia.

A jak się ma wola narodu do konstytucji?
Referendum konstytucyjne.

Kto ma wpływ na zapisane artykuły w Konstytucji??
Naród.

Ile osób które mają wpływ na tworzenie konstytucji ma powiązania z muslimami???. Nie wiem, sprawdź w GUS, może mają takie dane.

Jakoś nie było zbyt wiele protestów przeciwko artykułowi 53. Marudzili głównie ci, co chcieli mieć wyłączność dla KoKa.

PS.
   Trochę niedyskretne pytanie wynikające z twojej wypowiedzi. Ty nie jesteś obywatelem Polski?

Konstytucja RP
   Art. 53.
1. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii.

2. Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują.

3. Rodzice mają prawo do zapewnienia dzieciom wychowania i nauczania moralnego i religijnego zgodnie ze swoimi przekonaniami. Przepis art. 48 ust. 1 stosuje się odpowiednio.

4. Religia kościoła lub innego związku wyznaniowego o uregulowanej sytuacji prawnej może być przedmiotem nauczania w szkole, przy czym nie może być naruszona wolność sumienia i religii innych osób.

5. Wolność uzewnętrzniania religii może być ograniczona jedynie w drodze ustawy i tylko wtedy, gdy jest to konieczne do ochrony bezpieczeństwa państwa, porządku publicznego, zdrowia, moralności lub wolności i praw innych osób.

6. Nikt nie może być zmuszany do uczestniczenia ani do nieuczestniczenia w praktykach religijnych.

7. Nikt nie może być obowiązany przez organy władzy publicznej do ujawnienia swojego światopoglądu, przekonań religijnych lub wyznania.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Mysle, ze pissprat mial na mysli Finlandię jako trunek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Hilton napisał:
Mysle, ze pissprat mial na mysli Finlandię jako trunek

Wiesz, że nie chodziło tu o Finlandię, ale trunek z niej nienajgorszy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Dino. Jestem obyw. Polski.Jest to ciekawy tema ,z tym,że inaczej piszemy o nim publicznie,a prywatnie myślimy inaczej.
Tak jak nasze wypowiedzi.Ogulnie,odpowiedzi ogulne,np.gdy zapyta nas o to ankieter na ulicy:"co myślisz na ten temat".
Ja osobiście podchodzę do tego tak,jak do każdej innej pojedyńczej osoby.Jeśli on,ona jest dla mnie miła,to i ja jestem dla niej,niego miły.
Ja nie mószę czytać tego ,co jest napisane w konstytucji RP.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok